Musztarda z blendera - dokładnie taka jak lubisz
Musztarda z blendera jest banalnie prosta. Wystarczy wykorzystać namoczone ziarna gorczycy, następnie przełożyć je do octu winnego połączonego z wodą. Taka mikstura powinna kilka godzin odpocząć, a najlepiej gdyby została na całą noc w lodówce. Potem należy przełożyć miksturę do kielicha blendera, dodać przyprawy, wodę, a następnie zmiksować. To jakiej konsystencji będzie sos zależy od tego, jak długo będziemy miksować. Im dłuższe miksowanie, tym konsystencja bardziej płynna.
Domowo - po Twojemu
Musztarda z blendera powinna być przechowywana w lodówce zamknięta w słoiczku. Im więcej przypraw użyjemy tym bardziej agresywna w smaku będzie musztarda. Dzięki temu że wykonujemy tę musztardę w domu możemy dowolnie dostosować gorycz do swoich upodobań. Gdy wybieramy musztardę w sklepie, musimy posiłkować się doświadczeniami swoimi i innych klientów. Łatwo się naciąć i kupić taką, której smaku nie lubimy.
Musztarda z blendera - dopasuj smak!
Osoby, które wolą wyraziste smaki zalecane jest użycie tzw. musztardy sarepskiej. Dodatkowo wykorzystana może zostać gorczyca czarna. Zależnie od upodobań można je dowolnie mieszać ze sobą, tworząc zupełnie nowatorskie smaki!