Dobry sprzęt gastronomiczny
Budowanie świetnego zaplecza akcesoriów i urządzeń do obróbki cieplnej i przygotowywania dań to jedno z najważniejszych zadań nowego restauratora. Jednym z najczęściej używanych w nowoczesnej kuchni jest wielofunkcyjne urządzenie rozdrabniające. Jaki blender do restauracji to pytanie, które zaprząta Ci głowę? Postaw przede wszystkim na model o dobrej specyfikacji i wykonany z trwałych, odpornych na erozję materiałów. Kwestia ceny, choć niezwykle istotna na początku tworzenia miejsca pracy, nie może determinować decyzji. Odpowiedni stosunek jakości do ceny to klucz do znalezienia narzędzia idealnego.
Jaki blender do restauracji - wymarzona specyfikacja
Po pierwsze - o dużej mocy. Minimalna wartość powinna wynosić 1500W. Najlepszy sprzęt dla kucharza oscyluje w granicy 1700W. Głowica lub noże (w zależności od tego, czy korzystać będziesz ze sprzętu ręcznego czy kielichowego) powinny być wykonane z tytanu lub stali nierdzewnej które gwarantują wytrzymałość i szybką pracę. Jaki blender do restauracji kupić - również ten z kilkoma trybami pracy. Nie zawsze niezbędny będzie ten, który pozwala na wykonanie 3000 obrotów na minutę. Do przygotowania majonezu lub ubicia kilku składników wymagana jest przecież wolniejsza praca noży.