Domowe masło orzechowe
Blender do masła orzechowego powinien przede wszystkim odznaczać się na dużą mocą. Słaby sprzęt może nie wytrzymać rozdrobnienia tak twardych składników. Specjaliści rekomendują urządzenie o minimalnej mocy 1000W. Równie istotna jest jakość materiału z którego go wyprodukowano. Najlepszy będzie ten wykonany ze stali nierdzewnej lub grubego plastiku. Blender do masła orzechowego o zbyt słabych parametrach może ulec uszkodzeniu, w konsekwencji czego jego ścianki mogą ulec zniszczeniu.
Blender do masła orzechowego - jak przygotować krem idealny?
Ostre noże, odpowiednia moc, świetne parametry sprzętu to pierwszy krok do stworzenia pysznej, wyjątkowego przysmaku. Nie zapominajmy jednak o najważniejszym bohaterze - orzechach. Praktycznie każdy nadaje się do obróbki, choć w przypadku kilku z nich będziesz musiał je wcześniej obrać lub namoczyć. Ta porada tyczy się orzechów włoskich, pistacji i migdałów. Tworzone z tych ostatnich zyskuje ostatnio na popularności. Jego słodko-słony smak sprawia, że ulubiona owsianka lub jaglanka zyskują nowego, wyrazistego smaku! Zamiast chrupać, wrzuć je do blendera do masła orzechowego i ciesz się niecodziennymi doznaniami!